Fylld frukostkorv

Att göra en fyllning till frukostkorvar är ”lika spännande varje gång”. Man liksom, ‘tager vad man haver’. Grunden är till exempel creme fraiche och/eller färskost (philadelphiaost) och en klick majonnäs. Tillsätt/hacka ner, lite vad du har hemma. Man kan trolla med ganska mycket, svamp, majs o s v.
Min blandning (inga måttangivelser), bestod den här gången av:
creme fraiche
philadelphiaost
majonnäs
persilja
senap
tomater
bostongurka
rökt skinka
riven ost el ostskiva
(krydda gärna med ex-vis ngr stänk chili. Eller salt/peppar och paprikapulver)
frukostkorvar
Sås
grädde
ketchup
salt/peppar
Skåra korvarna längs med och fyll dem med blandningen. Toppa med riven ost (jag lade över brieost, som jag fått över i kylen). Lägg över i en ugnsform och häll en grädde/ketchupblandning runt korvarna, som du kryddat med ex-vis salt o peppar.
Ugn, 200-225 grader i cirka 20-25 minuter.
Servera gärna med ett fluffigt potatismos.
Busenkelt och busgott!
Blandningen, för dagen.
Toppa med ost i någon form, skiva el riven.





Print Friendly

5 reaktion på “Fylld frukostkorv

  1. Ann-Sofi MATSAFARI

    Fantastisk vardagsrätt ! Jag var sugen på den här typen av recept idag med det blev korv stroganoff istället. Inte fel det heller:)

    Svara
  2. Pingback: Ur arkivet - Fylld frukostkorv - Matochbakverkstan

  3. Pingback: Smakrik senap till griljering - Matochbakverkstan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *