Smakrik senap till griljering

1:a advent redan passerat?! Swisch… ”Lite sakta i backarna” skulle inte göra nåt, (även om man hellre vill ha sommar och sol).

Här brukar det gå åt en skinka innan jul och en till självaste julen. Brukar göra skinka i ugnen, men har förstås upptäckt att färdigkokt skinka i butik är minst lika god, så det brukar bli en av varje. Igår griljerade jag just en färdigkokt. Eftersom skinkan är kall från butik (och man vill ju äta den lite ljummen) så valde jag bort grillelementet i ugnen och körde den lite längre på över- och undervärme.

Senapen jag penslar på är stark och smakrik. Den bränner rejält i nosen, när man rör ihop den. Blir perfa, tycker jag!

Om ni undrar vad det är för rött ovanpå griljeringen så ”pyntade” jag med rosépeppar, innan den fick skjuts in i ugnen. Ett jäkla pill med att inte få dem och åka av, så den tanken kommer jag aldrig mer få, om man säger så. Men liiiite fint blev det. Lite juligt, rent av 🙂

Min ”skinkmacka” består av: havreknäcke, skinka, Johnnys sötstarka senap och Findus äkta majonnäs. Måste vara just dessa ”märken”. Johnnys sötstarka senap använder jag till ”allt”, nästan. Findus gör den bästa majonnäsen, tycker jag. Så varför helt enkelt inte blanda ihop dessa..? Va?! *tummen upp*

Griljerad julskinka

Griljering och uppvärmning av skinka, ugn: 225 grader i cirka 10-15 minuter

Det här behöver du

1 kokt julskinka

1 krm salt

2 msk grädde

1 äggula

3 msk Colmans senapspulver

1 msk flytande honung

0,5 dl Panko, (japanskt ströbröd)

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skär ev bort svål och fett från skinkan. Blanda salt, grädde, äggula, senapspulver och honung. Fördela ut/pensla senapsblandningen över skinkan. (Vill man att senapen ska vara lite tjockare när man penslar, så kan man ställa den i kylen en liten stund). Strö över Panko. Griljera skinkan mitt i ugnen i cirka 10–15 min. Låt svalna en liten stund.

IMG_8635

IMG_8624

IMG_8636

Från skinka till korv – Blir DENNA fyllda frukostkorv till kvällsmat. Ett litet tips på vardagsmat 🙂

See U!

Print Friendly, PDF & Email

4 tankar kring ”Smakrik senap till griljering

 1. Linda

  Åh, så gott med skinkmacka! Jag har en svärmor som fixar skinkan åt oss varje år. Kanske dags att jag gör det själv. 🙂

  Vad roligt att den heter Cronut i NY och CroDo här i Sverige. Det är ju precis samma korsning. 🙂

  /Linda

  Svara
 2. Mårtensson kök

  Här har vi redan lyckats göra gång på två julskinkor, men nu har vi hejdat oss och väntar till julen:) Stark senap är verkligen det godaste till, när det tjongar till i näsan är det som bäst.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *