Blomkålspizza med parmaskinka & mozzarella

Receptet på den här goda blomkålspizzan har jag fått av en vän. Blev bjuden på denna som förrätt. Gjorde den hemma en tid därefter. Gör som flera småpizzor eller som en enda stor på en långpanna. Otippat god och har blivit en favorit. Så mycket smaker i denna och ”fruktansvärt” god!  Så här kommer receptet!

4 små pizzor

Semitorkade tomater

12 cocktailtomater

2 msk olivolja

5 kvistar timjan, (eller torkad timjan)

flingsalt

Pizzabotten

4,5 dl riven blomkål, (jag rev ner ett litet huvud så det blev nog lite ”extra”).

3,5 dl riven ost, t e x mozzarella

1-2 st ägg beroende på storlek

2 krm salt

2 krm malen svartpeppar

Topping

2 dl osötad tomatsås

1 mozzarella

cirka 0,5 dl riven parmesanost

8 skivor parmaskinka

1 dl oliver

färska basilikablad

svartpeppar

Gör så här

Börja med de semitorkade tomaterna, (förbered gärna). Sätt ugnen på 160 grader. Lägg cocktailtomaterna på en plåt. Dela några på mitten och droppa över oljan och strö över timjan. Tillaga tomaterna mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter. Strö över flingsalt.

Blomkålspizza: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en skål. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma fyra pizzor på bakplåtspappret, (med hjälp av baksidan av en slev, exempelvis). Grädda pizzabottnarna mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter, (jag gräddade något längre så de fick mera färg). Bred tomatsås över, lägg på skivor av mozzarella. Strö över parmesanost. Grädda ytterligare i cirka 8-10 minuter, (jag gräddade i nästan 15-20 minuter). Ta ut pizzorna ur ugnen. Lägg på parmaskinka, oliver, de semitorkade tomaterna, basilikablad och svartpeppar.

Gubben hjälper till 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *