Mia Fresh & Crisp

Mia Fresh & Crisp är ett nytt supergott torrt mousserande vin.

Nyss hemkommen från Barcelona, Spanien. Vad passar inte bättre än just en presentation av detta Spanska goda vin! Flaskan ser bekant ut, eller hur? Jag har tidigare publicerat Mia och flaskorna känns lätt igen, bl a genom foliefärgen på flaskhalsen.

Tidigare recensioner:

Freixenet lanserar sommarfluga

Mia Moscato – piccoloflaska

Platino Pink Moscato

Mia Moscato

Mia Fresh and Crisp

Mia Fresh and Crisp

Nu följer Mia Wines upp succén med Mia Moscato och lanserar Mia Fresh and Crisp, ett nytt krispigt mousserade vin från Spanien. Ett lättsamt vin som avnjuts perfekt med vänner som aperitif innan middagen eller under en härlig festkväll.

Vinet är torrt med inslag av frisk citrus.

Mia Fresh & Crisp är framtaget av vinmakerskan Gloria Collell, vars mål har varit att ta fram en linje viner som är mycket fruktdrivna och aromatiska i lättillgänglig, ren och rak stil.

Gloria växte upp i den katalanska regionen i Spanien – området på östkusten, centrerad runt Barcelona. Glorias familj har alltid varit vinmakare och det blev naturligt för Gloria att fortsätta i familjens fotspår.

Mia Fresh & Crisp är ett vin som produceras av Freixenet, som är beläget i byn Sant Sadurni d’Anoia i Katalonien i norra Spanien. Detta familjeföretag har över 150 års erfarenhet av vinframställning och har skapat sig ett namn världen över genom sina mousserande kvalitetsviner.

Vinet finns att köpa i Systembolagets beställningssortiment.

Hemsida:  http://miawines.se/

Artikelnummer: 77977

Land: Spanien

Volym: 750 ml

Alkoholhalt: 11,5

Druvsammansättning: Macabeo, Xarel·lo and Parellada

Utseende: Ljusgul färg

Doft: Fruktig doft med inslag av citrusfrukt, krispiga päron och gröna äpplen.

Smak: Ett friskt mousserande vin med druvtypiskta inslag av päron, fläder och citrus. Lång aromatisk, eftersmak med en krämig mousse

Passar till: Serveras vid 6-8 grader till plockmat eller som sällskapsdryck.

Pris: 59kr

*

Måste visa en fantastisk anrättning med havets läckerheter som jag och tjejkompisen beställde in på en restaurang i Barcelona. Man var två och dela på allt detta! Första gången jag provade ostron! Kräftor, räkor, hummer, musslor, ostron och en massa andra konstigheter som jag aldrig sett/smakat förut. Proppmätt blev man i alla fall, fast man inte kan tro det. Servitören stod och lurpassade och kom behjälpligt fram och hjälpte till med att knäcka diverse skal på lämpligt ställe och han såg till att man inte lämnade något frågetecken om vad man kunde tugga på el inte… En minnesvärd måltid 🙂

Skaldjur

Lika mycket skaldjur runt om på fatet!

Mia Fresh and Crisp

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Mia Fresh & Crisp

  1. Liselotte

    Hej! Undrar vad resturangen heter där du åt skaldjuren? Såg helt fantastiskt ut✨

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *