Mia Moscato

 Mia Moscato, säljstart 2013-03-01, är ett helt nytt mousserande vin som utvecklats specifikt för den svenska marknaden av den spanska producenten Freixenet.

Det är ett friskt och druvtypiskt vin med inslag av päron, fläder, apelsinskal och citrus. Smaken är balanserad och med en härlig mousse.

Vinet är utvecklat av den kvinliga vinmakaren Gloria Colell som strävar efter att skapa moderna, fruktdrivna och aromatiska viner.

Mia Moscato är ett sött mousserande vin som passar utmärkt till frukt- och bärbaserade desserter, choklad och alla typer av bakverk.

Mitt utlåtande

Mycket gott! Härliga bubblor på tungan. Tydlig sötma och syrlighet. Smaken dröjer sig kvar. Ett perfekt dessertvin. Gillar flaskans utseende. Köpa igen? JA

Mia Moscato (nr 7897)

Mousserande vin, vitt sött

Information om drycken

Land: Spanien

Säljstart: 2013-03-01

Pris: 49 kr

Alkoholhalt: 7,0 %

Användning: Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till desserter innehållande bär eller frukt. 

Smak: Söt, druvig, tydligt blommig smak med inslag av fläder, rosor, päron och citrusskal.SällskapsdryckSällskapsdrycVid tillfällen då du inte vill servera någon mat passar mjuka röda viner med viss fruktsötma, som du hittar bland smaktyperna mjuka & bäriga och fruktiga & smakrika. Föredrar du vitt vin är ett lätt & avrundat med mild fruktsyra ett bra alternativ. Karaktärsfulla öl med viss sötma och eldighet kommer också bäst till sin rätt på egen hand.

Färg: Blek, ljusgul färg.

Leverantör: Freixenet Nordic AB

Producent: Freixenet

Råvaror: Muskat

Doft: Druvig, tydligt blommig, druvtypisk doft med inslag av fläder, rosor, päron och citrusskal. /Källa: Systembolaget

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *