Cupcakes med hasselnötsfrosting

Såg kocken Roy Fares göra dessa smarriga cupcakes på TV. Givetvis blev jag inspirerad, vilket resulterade i ett mycket gott eftermiddagsfika i den härliga vårsolen!!!

Antal: 12 st

Ugn: 170 grader

Cupcakessmet

100 g vetemjöl, (1 ¾ dl)

150 g strösocker, (1 ¾ dl)

30 g kakao, (3/4 dl)

3 g bakpulver, (1/2 tsk)

3 g bikarbonat, (1/2 tsk)

3 g maizena, (1 tsk)

3 g salt, (1/2 tsk)

8 g vaniljsocker, (1 msk)

55 g ägg, (1 st)

75 g mjölk, (3/4 dl)

40 g vegetabilisk olja, (1 dl)

50 g varmt kaffe eller kokande vatten, (1/2 dl)

Hasselnötsfrosting

150 g mörk choklad – smält

250 g osaltat smör – rumstemperatur

150 g florsocker, (2 ½ dl)

8 g vaniljsocker, (1 msk)

2 g salt, (1/4 tsk)

100 g nutella, (1dl)

Gör så här

Cupcakes: Sätt ugnen på 170 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg, mjölk och vegetabilisk olja lite lätt med en handvisp. Blanda i äggvispningen med de torra ingredienserna och tillsätt det varma kaffet och blanda väl, smeten kommer att vara lös. Vill du inte ha kaffesmak tillsätter du varmvatten. Fyll dina cupcakeformar lite mindre än 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 16 – 17 min. Gör stickprov, ta ut och låt svalna helt innan du lägger på frosting.

Hasselnötsfrosting: Hacka chokladen och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt vitt och fluffigt. Vispa i nutella och den smälta mörka chokladen, vispa väl. Är frostingen lite lös kan du stoppa in den i kylen i 10 minuter.

 

Print Friendly, PDF & Email

3 tankar kring ”Cupcakes med hasselnötsfrosting

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *