Parmesan- och baconpotatis

 Här kommer en urgod potatis! Passar ypperligt som tillbehör till en god köttbit.

 Ugn: 225 grader i 25 minuter + 175 grader i 20 minuter

 Det här behöver du

 1 msk olivolja

2 pkt rökt bacon, (jag köpte min på Hemköp)

1 påse delikatesspotatis, cirka 900 g

2 vitlöksklyftor

2 dl riven parmesanost

flingsalt

nymalen svartpeppar

persilja

Gör så här

 Koka potatisen, behåll skalet på, i cirka 12-15 minuter, låt svalna något. Skär/klipp baconen i bitar. Stek baconbitarna, knappt klara, de ska vara mjuka och ganska dallrigt färglösa. Spara baconflottet!!! Ställ baconen åt sidan. Finhacka vitlök och persilja. Riv parmesanosten grovt. Pensla en bakplåtspappersklädd ugnsplåt med olivolja och stekflottet från baconen. Dela den kokta potatisen i halvor eller kvartar. Fördela potatisen på plåten och blanda runt. Salta och peppra. Ugnsstek potatisen på 225 grader i cirka 25 minuter, rör eventuellt runt potatisen efter halva tiden så blir det färgade runtom.

Tag ut plåten efter att det gått 25 minuter och SÄNK värmen till 175 grader. Strössla bacon, vitlök och riven parmesan över potatisen. Fortsätt att ugnssteka på 175 grader i cirka 15-20 minuter, eller tills potatisen fått fin färg och osten smält. Tag ut plåten och strössla över persilja. Servera genast! MUMS!

 


Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Parmesan- och baconpotatis

  1. Pingback: Parmesanpotatis med ryggbiff och citrongräddsås - Matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *