Grillad biff med avokadosallad och senapssås

Hittade ett recept från Allt om Mat häromdagen, som jag blev sugen på att testa. Jag ändrade om receptet något, för att passa mig bättre.

30 min marinering räckte gott och väl. Tillsätter man någon form av syra i köttmarinad så går smakerna ner i köttet, istället för att bara lägga sig på ytan. Blev jättegod smak på köttbitarna, (jag använde mör och fin rostas). 5 av 5 poäng!

🙂

Avokadosallad

Portioner: 4 st

Köttet

4 bitar biff, ex-vis rostas eller ryggbiff

3 msk japansk soja

1 msk flytande honung

1 msk rödvinsväger

1/2 tsk nymald svartpeppar

1 tsk salt

Avokadosallad

2 paket bacon

3 st avokado

3 msk rostad lök

3 msk olivolja

1 msk rödvinsvinäger

1/2 tsk salt

1 krm nymald svartpeppar

0,5 ask små körsbärstomater

1 st romansallad

0,5 st påse machesallad

Senapssås

1 msk dijonsenap

2 dl lätt creme fraiche

1 msk flytande honung

1/2 tsk salt

Gör så här

Blanda soja, honung, vinäger och peppar i en tätslutande påse. Lägg i biffarna och låt dem marinera i cirka 30 minuter i rumstemperatur. Strimla och knaperstek bacon, låt eventuellt rinna av på hushållspapper. Skala, kärna ur och skär avokado i stora tärningar. Blanda den rostade löken med olja, vinäger, salt och peppar. Blanda dressingen med avokadon. Vänd ner bacon, tomater och sallad. Rör ihop ingredienserna till senapssåsen. Grilla biffarna på utegrill eller i grillpanna cirka 2 min på varje sida. Servera den nygrillade biffen med sallad och sås och eventuellt en bit bröd.

3

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *