Tre paket bacon…

Hej därute! Jag har inte glömt bort den här platsen, men inspiration är något som kommer och går. Plus att jag lagar en hel del av mina egna recept och de finns ju redan här på bloggen.

Sticker in näsan en snabbis här i kväll, mest för att jag ska komma ihåg hur jag fick till dessa PERFEKTA ”hotell”-bacon. Baconen sköter sig självt i ugnen. Under tiden fixar man med vad man nu ska servera till. Denna måndag bjöds på bacon, potatisbullar och lingon. Potatisbullar på påse, så var det! Strykande åtgång, HA!

Jag har döpt inlägget till ’Tre paket bacon’. För det var precis vad jag fick plats med på långpannan. Så nu glömmer jag inte det 🙂

Ugn: 200 grader i cirka 20-25 minuter

Det här behöver du

3 paket bacon, (förstås)

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Täck en långpanna med ett bakplåtspapper. Fördela ut baconskivor, ganska tätt,  sida vid sida, (de krymper i ugnen). Ställ in plåten i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter, beroende på hur tjock baconen är.  Jag tog ut min plåt efter 22 minuter. Då hade baconen bubblat upp sig rejält och fått fin färg. Klart!

Får det plats tre paket bacon i en långpanna?

Får det plats tre paket bacon i en långpanna?

Bacon i ugn

…ja, visst får det det!

Bacon i ugn

IMG_1400

IMG_1401

IMG_1402

IMG_1408

IMG_1409

…och sist kommer disken! 🙂

IMG_1412

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *