Bönspagetti med heta räkor

Bönspagetti??! E det gott? Det vet man inte förrän man har smakat tänkte jag. Jag är nog bland de sista som inte har testat bönpasta förrän nu? Varför ska man byta ut vanlig pasta då? Ja, i mitt fall vore det toppen då min mage helst vill slippa för mycket mjölmat. Då är bönpasta värd att testa. Måste väl bli nyttigare också, eller? Typ LCHF?

Frågade en kompis, (Yvve) häromdagen om hon provat bönpasta. Då tipsade hon om Risentas bönspagetti. Hon berättade att Risenta har flera olika bönpasta, men att hon tycker att just deras spagetti är godast.

På Risentas hemsida hittade jag ett recept, ’Bönspagetti med heta räkor’ som fick klart godkänt. Jag har gjort om receptet pyttelite, för att passa mig bättre. Nästa gång ska jag ha bönspagetti till min goda carbonarasås.

Jag kommer ABSOLUT köpa bönspagetti i framtiden, typ BUNKRA!!!

Bönspagetti

Det här behöver du

1 pkt Risenta bönspagetti

500 g räkor med skal

1 vitlöksklyfta hackad

1 gul lök klyftad

1 dl soltorkade tomater i olja, (spara olja till stekning)

3 dl grädde, 40 %-ig

1 tsk sambal oelek

1/2 fiskbuljongtärning

1/2 dl vatten

1 krm svartpeppar

en nypa salt

1 kruka basilika

Gör så här

Skala räkorna. Fräs vitlök, gul lök och soltorkade tomater i lite av tomatoljan. Tillsätt grädde, sambal oelek, smulad fiskbuljong och vatten. Låt koka några minuter. Koka Risenta bönpasta spagetti enligt anvisning. Vänd ner räkor och hackad basilika i pastasåsen. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda såsen med den kokta pastan och servera!

IMG_1434

Bryn vitlök, gul lök och soltorkade tomat i tomatoljan.

Bryn vitlök, gul lök och soltorkade tomat i tomatoljan.

Blanda såsen med pastan i en stor serveringsskål.

Blanda såsen med pastan i en stor serveringsskål.

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Bönspagetti med heta räkor

 1. Caroline

  Ååå så gott, det här måste jag laga snarast! 🙂
  Vart har du fått den fina lilla ”trälådan” med småkrukor i?

  Svara
  1. matochbakverkstan Inläggsförfattare

   Va kul! Kryddlådan har jag haft i min ägo i många år. Så länge att jag inte minns vart den kommer ifrån tyvärr 🙁 Hittar inget ”varumärke” på den heller. Ibland står den ute i solen o ibland på köksbänken så den är väl ”insliten”.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *