Hade fikagäster idag och då passade jag på att bjuda på denna semmelkladdkaka som verkligen smakar semla.
Kakan ska, precis som traditionell kladdkaka, vara lös i mitten när den tas ut. Låt den kallna helt, (gärna i kylskåp) och pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde. MUMS! 😛
Ugn: 200 grader Ö/U-värme, eller 180 grader varmluft i cirka 15-20 minuter
Det här behöver du
150 smör
2 3/4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma
en nypa salt
3 ägg
100 g mandelmassa
Till servering: Lättvispad grädde och florsocker
Gör så här
Smöra en form med avtagbar kant, (springform) och mjöla insidan. Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda ihop strösocker, mjöl, vaniljsocker, kardemumma och salt. Tillsätt det smälta smöret, äggen och grovriven mandelmassa. Rör till en jämn smet och häll över smeten i springformen. Grädda (i mitten av ugnen) i cirka 15-20 minuter, beroende på ugn. Kakan ska vara lös i mitten och den blir fastare när den svalnat. När kakan är kall, pudra den med florsocker och servera med lättvispad grädde.