Pankopanerade fiskpinnar

Panko är ett japanskt luftigt ströbröd som är skuret i flingor och som numera återfinns i de flesta välsorterade mataffärer. Panko ger en helt annan textur och smak än ”vanlig” ströbröd. Fiskpinnarna blir, i det här fallet, krispigare samt att ströbrödet bättre suger åt sig bl a smaken från smöret än vanligt ströbröd, (stek i äkta SMÖR).

Portioner: 3-4 st

Det här behöver du

400 g torskfilé i block, tinat

1 krm salt

2 dl vetemjöl

2 ägg

2 dl panko ströbröd

äkta SMÖR, att steka i (inget annat)!

Gör så här

Tina fiskblocket i kylskåp, ex-vis över natten, inuti sin kartong. Plocka försiktigt ut det tinade blocket och skär upp det i ”fiskpinnar”. Vänd pinnarna i mjöl, ägg och ströbröd. Hetta upp en REJÄL klick äkta smör i stekpanna och stek några minuter på varje sida, på medeltemperatur. Lägg i mera smör vid vändningen, om det behövs.

Jag serverade mina fiskpinnar med potatismos. Medan potatisen kokade förberedde jag fiskpinnarna. Därefter vispade jag moset och till sist stekte jag ”pinnarna”.

Buskenkelt och JÄTTEGOTT! Fiskpinnarna får här hemma varje gång 10 poäng av 10. Därför är de så tacksamma att göra …och så mycket godare än ”köpefiskpinnar”. Går liksom inte att jämföra. Men det vet ju ni som redan gör egna 🙂

"Dutta runt" fisken i mjölet med hjälp av två skedar.

...och dutta sedan runt fisken i ägg.

Panko ströbröd

Ett gäng färdigduttade fiskpinnar!

Härligt crunchy!

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Pankopanerade fiskpinnar

  1. Pingback: Lax under örttäcke | Matochbakverkstan

  2. Pingback: Remouladsås | Matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *