Lax under örttäcke

Lax är nog det vanligaste i fiskväg här hemma. Det eller hemmagjorda fiskpinnar, se recept HÄR. Den här gången fick laxen ett gott örttäcke över sig. Tag torkade-,  frysta- eller färska örter, vilka du vill! Jag brukar använda örter från frysdisken, (de små kartongerna finns alltid hemma i frysen hos de flesta).

*

Är på plats hemma igen, efter att ha tillbringat nästan två veckor i Californien tillsammans med två tjejkompisar. Tänkte återigen komma igång med diverse matlagning, även om det inte lockar just nu. Skulle kunna tänka mig att fortsätta sätta mig vid dukat bord ett tag till… 🙂

*

Som tillbehör till denna enkla fisk valde jag att steka upp fryst haricots vertes i en rejäl klick smör, (behöver inte förkokas). Salta och peppra. Servera med kokt potatis. Dekorera gärna med citronklyftor.

IMG_5367

Ugn: 200 grader i cirka 30 minuter

Ingredienser

4-6 st styckbitar lax, upptinade

200 g philadelphiaost

3 dl creme fraiche, (den feta)

1 msk flytande honung

3 msk blandade örter, ex-vis gräslök, dill, persilja o s v.

salt

svartpeppar

citronpeppar

Gör så här

Rör ihop/vispa ihop alla ingredienser till örtblandningen. Lägg de tinade laxbitarna i en ugnsfast form och toppa med blandningen. Låt fisken gå färdig i mitten av ugnen. Enkelt va!

Smaklig spis!

IMG_5369

Lax under örttäcke

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *