Fläskytterfilé med bacon i god sås

Vilken H Ä R L I G dag att vara ledig på! Har fått jättemycket gjort i lagom takt, även om klockan inte är så mycket ännu.

Det sista från resan har packats upp idag och jag är VERKLIGEN supernöjd med både resan och mina inköp. Som julafton 🙂

En envis förkylning håller på att lägga sig. Den bröt ut första dagen på resan. Luften i flygplanet var otroligt torr, (luften skulle efterlikna nån slags bergsluft tydligen, (reste med Norweigan och deras nya Dreamline)). Halsen var helt förstörd efteråt. Har aldrig upplevt något liknande vid långresor tidigare. Var hes efteråt. Misstänker att jag fick nån slags ”flygplansbakterie” också, för fy tusan vad jag har hostat och ”haft mig” efteråt. Näsan har runnit som bara den. Men nu så, verkar förkylningen ha flytt sin kos, finally…

Ser fram emot helgen! Skojsig tjejfest på fredag och stort partaj på lördag. Hoppas nu vädret vill visa sig från sin bästa sida. Men det ”blir-som-det-blir”. Nothing can stop me from having fun! :-)Tjohoooo!

IMG_5388

Fläskytterfilé

Dagens lunch blev denna goda fläskytterfilé med bacon. Servera med kokt potatis, ris eller broccoli.

Ingredienser

1 st fläskytterfilé

1 pkt bacon, strimlad

smör att steka i

salt

peppar

örtsalt, Trocomare

1 tsk paprikakrydda

3 msk balsamvinäger

4 dl vatten

2 köttbuljongtärningar

3 dl grädde

1 burk champinjoner

gröna ärtor, frysta

Maizena att reda med

Gör så här

Putsa och skär fläskytterfilén i skivor. Bryn bitarna i smör och låt baconen och champinjonerna gå med tills allt fått fin färg. Stek eventuellt i omgångar om det blir ”fullt” i pannan. Krydda med lite salt, peppar, örtsalt och paprikakrydda. Häll över vattnet, grädden samt balsamvinägern. Lägg i buljongtärningarna. Låt det hela puttra ihop en stund. Red eventuellt med lite maizena utrört i vatten till lagom konsistens. Tillsätt frysta ärtor och låt dem puttra med någon minut innan servering.

Skiva upp fläskytterfilén i lagom stora bitar.

Skiva upp fläskytterfilén i lagom stora bitar.

Blev en springtur, före maten. En lugn och fin sådan då jag inte tränat på nästan tre veckor… Så skönt det är ute idag! Me love!

IMG_5394

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *