Pulled chicken går snabbare att tillaga än pulled pork. Jag tycker båda är goda, men kycklingen vinner, om jag måste välja 🙂
Tillbehören är inte att förakta. De hjälper till att lyfta rätten till skyarna. Till kycklingen serverade jag bl a coleslaw, recept HÄR.
Ugn: 150 grader i cirka 2 – 2,5 timma
Det här behöver du
1 påse kycklingfiléer, á 1 kg cirka
3 dl barbequesås med rökig smak, (jag använde Santa Maria american BBQsauce, hickory
1 – 1,5 dl vatten (eller hönsbuljong)
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk chipotle chili pepper, (Santa Maria) eller någon annan chilipulver
1 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar
1 lime
Gör så här
Dela tinade kycklingfiléer på hälften. Skala och klyfta den gula löken. Dela vitlöksklyftorna på mitten. Bryn kycklingfiléerna och löken några minuter i smör, pudra över kryddorna. Kläm limesaft över. Lägg över i en stekgryta som har lock och som tål ugnsvärme. Blanda BBQ-såsen med vattnet och häll över i grytan och sätt på ett lock. Ställ in grytan i mitten av ugnen i cirka 2 – 2,5 timma. Kontrollera kycklingköttet, så det är färdigt. Köttet ska lätt kunna dras isär med hjälp av två gafflar. Dra isär köttet och blanda ihop det med såsen som är i grytan. OM man av någon anledning tycker att såsen är vattnig efter tiden i ugnen, går det bra att hälla över den i en kastrull och reducera såsen något och hälla tillbaka över köttet. Oftast dunstar vattnet, så någon reducering inte behövs. Servera med ex-vis hamburger- eller tortillabröd tillsammans med rödlök, sallad, cocktailtomat, coleslaw och gräddfil eller en klick creme fraiche. Så gott!!!