Pulled pork

Smakrik gryta kallad pulled pork. Koka köttet i barbecuesås och lök tills det är riktigt mört och låt sedan var och en lägga upp den goda köttgrytan i bröd. Servera med ex-vis tomatsalsa, majs, rödlök, gräddfil o s v.

I grytan använder jag Hunt´s Honey Hickory, som jag brukar hitta i ”Amerika-hyllan” på Citygross, se bild nedan!

Pulled pork

Det här behöver du

cirka 1-1,3 kg fläskkotlett i bit, (med eller utan ben)

flingsalt

nymalen svartpeppar

chilipulver

paprikapulver

2 gula lökar

1 vitlök solo, alt 4 vitlöksklyftor

2 dl vatten

3 msk kalvfond

3 dl barbequesås med rökig smak, ex-vis Hunt´s Honey Hickory

Serveringsförslag: Se nedan

Gör så här

Klappa in kryddorna i köttet. Lägg över köttet i en ugnsfast gryta med lock. Klyfta gul lök och vitlök och fördela runt köttet. Blanda vatten, fond och barbequesås och häll ner i grytan, över köttet. Lägg på locket och låt stå på nedersta falsen i cirka 120-125 grader (inte mer), i cirka 6 timmar, beroende på köttets storlek. Min bit vägde 1,3 kg och jag tog ut den efter 7 timmar. När köttet lossnar lätt, när man drar i det med en gaffel, är det klart! Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel, så det faller isär och blandas med såsen. Mmmmm!

Serveringsförslag: Servera först och främst med en bit bröd, franskbröd, tortillabröd eller liknande och tomatsalsa, gräddfil, rödlök, majs o s v. Fantasin sätter gränserna …guacamole, fetaost, majschips…

Efter 7 timmar i ugn.

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Pulled pork

  1. Pingback: Vetetortillas - matochbakverkstan

  2. Pingback: Pulled chicken | Matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *