Lakritspannacotta

På andra försöket är jag riktigt nöjd med resultatet av lakritspannacotta! Jämfört med tidigare försök har jag nu utökat sockermängden, (då lakritssmaken kommer fram på ett tydligare sätt) och skippat äkta vaniljstång.

(Mitt lakritspulver har jag köpt på Tebladet i Linköping).

Så här kommer jag att göra lakritspannacotta i framtiden!

Antal: 6 st små portioner

Det här behöver du

2 st gelantinblad

5 dl grädde, 40 %-ig

4 msk strösocker

1,5 msk lakritspulver

1 msk vaniljsocker

Till servering: Hallon, florsocker, citronmeliss

Gör så här

Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, strösocker och lakritspulver under vispning, låt puttra på svag värme i några minuter. Tag från plattan och rör ner vaniljsocker. Krama ur gelantinbladen och vispa ner i smeten. Häll upp i portionsglas och plasta in och låt stelna i kylen i minst 3 timmar.

Hallonspegel: Värm frysta hallon i en kastrull, (utrört i några droppar vatten). Låt svalna och toppa pannacottan med hallonsåsen. Pudra gärna över lite florsocker precis innan servering och garnera eventuellt med citronmeliss.

Print Friendly, PDF & Email

3 tankar kring ”Lakritspannacotta

 1. Angelica

  Hej

  Tack för goa recept:)

  Måste fråga dig vad det är för tapet på bilden i ditt inlägg april 12th, april?

  Tack o ha en härlig kväll!

  Vh Angelica

  Svara
 2. Erika

  Lakritspanna cotta har jag inte gjort själv; bara ätit som andra gjort. Min familj älskar inte lakrits (jo, jag och mannen, men inte barnen) det blir inte så ofta. Jag får väl göra en omgång till två personer annars. Bra tips med sockret och vaniljen – det ska jag tänka på. Kram till dig. Ha en fin helg.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *