Världens bästa, i min smak!
6 portioner
1/2 vitkålshuvud
2 morötter
0,5 msk hel kummin
4 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
några droppar tabasco
flingsalt
nymalen svartpeppar
Strimla kålen fint och doppa den i kokande välsaltat vatten. Häll av och spola kålen i iskallt vatten, låt den rinna av ordentligt i ett durkslag.
Riv morötterna grovt och blanda med kålen i en skål. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna och krossa dem lätt i en mortel. Blanda med kål, majonnäs, pressad vitlök och kryddor. Njut!
Kummin förhöjer smaken något helt otroligt, uteslut INTE den även om den inte tillhör favoritkryddan!
![]() |
Jag har använt ’Kavli, äkta majonnäs’. Den är klart godkänd :o) |
Pingback: Pulled chicken | Matochbakverkstan