På andra försöket är jag riktigt nöjd med resultatet av lakritspannacotta! Jämfört med tidigare försök har jag nu utökat sockermängden, (då lakritssmaken kommer fram på ett tydligare sätt) och skippat äkta vaniljstång.
(Mitt lakritspulver har jag köpt på Tebladet i Linköping).
Så här kommer jag att göra lakritspannacotta i framtiden!
Antal: 6 st små portioner
Det här behöver du
2 st gelantinblad
5 dl grädde, 40 %-ig
4 msk strösocker
1,5 msk lakritspulver
1 msk vaniljsocker
Till servering: Hallon, florsocker, citronmeliss
Gör så här
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, strösocker och lakritspulver under vispning, låt puttra på svag värme i några minuter. Tag från plattan och rör ner vaniljsocker. Krama ur gelantinbladen och vispa ner i smeten. Häll upp i portionsglas och plasta in och låt stelna i kylen i minst 3 timmar.
Hallonspegel: Värm frysta hallon i en kastrull, (utrört i några droppar vatten). Låt svalna och toppa pannacottan med hallonsåsen. Pudra gärna över lite florsocker precis innan servering och garnera eventuellt med citronmeliss.
Hej
Tack för goa recept:)
Måste fråga dig vad det är för tapet på bilden i ditt inlägg april 12th, april?
Tack o ha en härlig kväll!
Vh Angelica
Hej! Den heter eco white 1058. Kolla hos din tapethandlare 🙂
Hälsningar
Veronica
Lakritspanna cotta har jag inte gjort själv; bara ätit som andra gjort. Min familj älskar inte lakrits (jo, jag och mannen, men inte barnen) det blir inte så ofta. Jag får väl göra en omgång till två personer annars. Bra tips med sockret och vaniljen – det ska jag tänka på. Kram till dig. Ha en fin helg.