Spagetti Carbonara

Busenkel vardagsmat som ofta önskas här hemma. Nu kan ungdomarna här hemma även hitta receptet här på bloggen. Så kan jag bli bjuden nästa gång 🙂

Det är ju faktiskt lite tanken men den här bloggen, att det som lagas här hemma ska finnas lättillgängligt. Inget på bloggen är komplicerat. Och vem önskar inte att man hade sin mammas ”mat och bak” nerskrivna, (även om det mesta lagades/lagas på ”en höft”). Ett arv till mina barn, om de skulle vilja.

Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara

Det här behöver du

300 g spagetti

2 pkt bacon (eller 150 g rökt fläsk)

(ev smör att steka fläsket i)

2 st ägg

1 dl vispgrädde

0,5 tsk salt

1 st finhackad/pressad vitlöksklyfta

3 dl riven smakrik stark ost

2 krm nymald svartpeppar

(smaka ev av med lite salt)

Koka spaghettin. Skär fläsket i små tärningar. Stek fläsket, (eller bacon) knaprigt i en stekpanna. Vispa ihop ägg, grädde, salt, vitlök och hälften av osten. Rör ner fläsk- och äggblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens. Strö över resten av osten och toppa med nymalen svartpeppar.

Print Friendly, PDF & Email

En reaktion på “Spagetti Carbonara

  1. Pingback: Spagetti Carbonara - Matochbakverkstan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *