Spagetti Carbonara

Häromdagen fastnade jag för denna Carbonara. Tyckte tillvägagångssättet var fiffigt. Att göra hela rätten i stekpanna från början till slut. Alltså man steker först bacon i en stekpanna och låter rinna av på ett papper. Sedan kokar man spagettin i stekpannan och slutför hela rätten i stekpannan. Minimalt med disk. Genialt! Jag har ändrat pyttelite i receptet och tillsatt vitlök, (som jag älskar), men som sagt HÄR är ursprungsreceptet.

Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara

HÄR är ett annat recept på Carbonara.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

4 port

Ingredienser

2-3 pkt bacon

3-4 port tunna spagetti (Barilla Capellini)

3 dl grädde

trocomare örtsalt

svartpeppar, grovmalen

2 rejäla nävar riven smakrik ost, (ex-vis Parmesan)

3 äggulor

2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

Klipp bacon i bitar och fräs knaprig i en stekpanna med hög kant. Tag upp baconen och låt rinna av på en bit papper. Slå vatten i samma panna som du stekte baconen i, (skölj inte ur stekpannan emellan). När vattnet kokar, tillsätt spagettin och koka den al dente. Mycket vatten kommer att avdunsta, men när spagettin kokat färdig kontrollera då att du har cirka 1-2 dl kokvatten kvar i pannan och slå bort resten av vattnet. Kokvattnet hjälper till att göra carbonaran krämig. Rör ner grädde, riven ost, (parmesan) och pressad vitlök. Koka upp hastigt. Rör hela tiden. Smaksätt med örtsalt och svartpeppar. Rör ner äggulorna och baconet och servera genast!

Stek bacon o lägg åt sidan. Koka spagettin i stekpannan.

Stek bacon o lägg åt sidan. Koka spagettin i stekpannan.

Krämig spagetti Carbonara

Krämig spagetti Carbonara

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *