Exotisk fläskfilé

Hej på er! Häromdagen dammade jag av ett gammalt recept, nämligen exotisk fläskfilé. Helt i min ”vardagssmak”, enkel och god. (80-tal)?

Recept och recept, förresten …denna har man ju i huvudet, som så många andra vardagsrätter. Bara och ”kasta ihop”, liksom. Men, plitar ner receptet så kanske jag kommer ihåg att laga den igen framöver.

*

 Mmmmm, fläskfilé, mango chutney, banan, mandariner, grädde och curry. Servera med kokt ris och en sallad. Det är även gott och toppa med salta jordnötter vid servering.

Exotisk fläskfilé

Exotisk fläskfilé

Ugn: 175 grader i cirka 15-20 minuter

Det här behöver du

2 paket bacon

500-600 g fläskfilé

salt

svartpeppar

3 st bananer

1 burk konserverade mandarinklyftor

3 dl vispgrädde, 40%-ig

2 tsk curry

3 msk mango chutney

1 klyfta pressad vitlök, (eller en halv om vitlöken är stark)

0.5 tsk salt

Serveringsförslag: Ris, sallad och ev salta jordnötter

Gör så här

Skär fläskfilén i mindre bitar. Klipp baconet i små bitar och börja med att steka baconen i stekpanna. Lägg åt sidan men spara stekflottet och stek fläskfilén i flottet, (tillsätt ev en klick smör). Köttbitarna behöver inte bli genomstekta utan det räcker med att de får fin färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i en ugnsform. Skiva bananerna och låt mandarinklyftorna rinna av. Fördela ovanpå köttet. Blanda grädde, curry, mango chutney, pressad vitlök och salt i en bunke. Häll blandningen över köttet, bananerna och mandarinerna. Strö över den stekta baconen. Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i cirka 15-20 minuter.

IMG_8867

IMG_8868

IMG_8869

IMG_8880

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *