Spröda chokladdrömmar

Spröda drömmar! Kakorna blir grymt fina, (den spruckna ytan kommer sig av hjortronsaltet). Förvaras gärna i plåtburk, för att bevara sin sprödhet. Kakorna kan frysas.

Pynta dem gärna med lite smält mjölkchoklad.

Spröda chokladdrömmar

Spröda chokladdrömmar

Antal: En massa kakor!

Ugn: 150 grader

Det här behöver du

150 g smör

2 1/2 dl  socker

2 tsk vaniljsocker

1 dl rapsolja

4 1/2 dl vetemjöl

1 tsk hjortronsalt

1 dl kakao

(ev smält mjölkchoklad att toppa med)

Gör så här

Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt oljan lite i taget under vispning.

Blanda mjöl, hjorthornsalt och kakao och sikta ner i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg.

Dela degen och rulla ut till längder och skär i valfritt antal bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15–20 minuter.

IMG_8651

IMG_8654

IMG_8655

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *