Saffranssockerkaka

Här kommer lite julstämning! Härligt gul och fin sockerkaka med kraftig saffranssmak. Smakar verkligen J U L 🙂 Köket doftar underbart när den står i ugnen.

IMG_8920

Ugn: 175 grader i 25-30 minuter

Det här behöver du

3 ekologiska ägg

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk 3%

1/2 g saffran

50 g smör

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakbulver

1 nypa salt

1 msk ljus rom

Smör och kokosflingor till formen

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.

Koka upp mjölken med saffran och tillsätt smält smör, blanda det med och eventuellt rom äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Smörj och bröa en sockerkaksform med kokosflingor. Fyll den med smeten.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller brödgaller.

IMG_8901

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *