Nutellabullar

Kanelbullens dag närmar sig, (på lördag). Tycker det ”mesta” har fått en egen dag nu för tiden. Går inte hålla reda på allt. Här hemma fick det IDAG blir nutellabullens dag 🙂 Gör din vanliga bulldeg och fyll den med nutellafyllningen nedan, (rör ihop nutella, smör och socker). Eller använd bullreceptet nedan från början till slut. 18-20 stora, eller 25 normalstora, det går vilket som. Själv, när jag bakar bullar så gör jag size BIG, d v s jag får ut 20 st bullar av receptet. En bulle =proppmätt.

Jag har använt mig av min deg som jag brukar använda till saffransbullar, recept HÄR

Nutellabullar

Ugn, 225 grader i cirka 10-12 minuter

Antal: 18-20 stora, (el 25 normalstora)

Deg

125 g rumstempererat smör

5 dl röd mjölk

50 g jäst

1,5 dl strösocker

0,5 tsk salt

1 st ägg

15 dl vetemjöl, cirka

Fyllning

75 g rumstempererat smör

0,5 dl strösocker (el rå/rörsocker)

1,5-2 dl nutella

Topping

ägg, rumstempererat utvispat i lite mjölk

pärlsocker

Grädda gärna bullarna i muffinsplåtar, för formens skull. Annars brukar jag ta dubbla pappersformar, det blir stadigt och bra.

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Hetta upp mjölk, till 37 grader. Häll mjölkblandningen över jästen och rör om. Tillsätt socker, salt och ägg. Tillsätt rumstempererat smör och mjöl om vartannat. Degen ska kännas smidig och släppa från kanterna, cirka 5 min i maskin el använd elvisp/degkrokar. Låt jäsa under bakduk i cirka 50 minuter.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till, cirka 25×40 cm, d v s ganska tjock. Dela upp fyllningen på de två bitarna. Rulla ihop varje bit, från långsidan och dela i ganska tjocka bitar, cirka 5 cm tjocka, d v s cirka 10 bitar från varje rulle. Ställ höga pappersformar i en muffinsplåt (6 st/plåt). Mina pappersformar från Eldorado har jag tidigare köpt på Willys. Lägg i bitarna och låt jäsa under duk i cirka en halvtimma. Pensla med rumstempererat uppvispat ägg, (med en skvätt mjölk i). Strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter. Låt svalna under bakduk.

IMG_7433

IMG_7439

IMG_7443

IMG_7444

Bulle i "genomskärning".

Bulle i ”genomskärning”.

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Nutellabullar

  1. Pingback: Nutellans dag - Matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *