Rub till färsk kyckling

FÄRSKA kycklingklubbor är behändigt. Gör en god rub och gnid in dem med. Låt dem därefter ligga i en plastpåse i kylen i någon timma för att dra åt sig rubbens smaker. Grilla dem sedan, för att få till den perfekta krispiga ytan, eller låt de gå färdiga i ugnen.

Torr rub kan förvaras upptill 6 månader på en sval, mörk plats så dubbla eller tredubbla receptet om du vill. Om man inte råkar ha alla kryddor hemma, är det inte hela världen. Kör på bara! 🙂

HÄR finns även recept på tilltagning av FRYSTA kycklingklubbor.

ny

Kycklingklubbor med rub

Ugn: 225 grader i mitten av ugnen i cirka 30 min, (eller tills innertemp når 82°)

Grill: Indirekt värme i cirka 30 min, (eller tills innertemp når 82 °)

Kycklingklubbor med god rub

Kryddmängden, (cirka 1 dl) motsvarar cirka 4 klubbor

1 msk hela korianderfrön

1 msk hel spiskummin

1 msk paprikapulver

1 msk farinsocker

1 msk curry

0,5 msk salt

0,5 msk chilipulver eller chiliflakes

0,5 msk kardemummakärnor

0,5 msk mald ingefära

Gör så här

Lägg tillsammans alla kryddor i en mortel och mal/krossa dem till en fin blandning. Går utmärkt att göra i förväg och förvara i en glasburk med tättslutande lock.

Gnid in kycklingklubborna med kryddblandningen. Förvara klubborna i en plastpåse i kylskåpet i cirka en timma.

Grill: Pensla grillgallret med olja och grilla klubborna på indirekt värme under lock i cirka 30 minuter. (Innertemp: 82 °).

Ugn: Sätt ugnen på 225 grader. Fördela ut klubborna i en ugnsform/plåt och låt dem gå färdiga i mitten av ugnen i cirka 30 min. (Innertemp: 82 °).

Servera med ex-vis en potatissallad och andra goda tillbehör.

bild (10)

Gnid in klubborna med rubb.

bild (11)

Tag gärna hjälp av en stektermometer som sticks in under skinnet och sätts nära ett ben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *