Smörstekt torsk med knaprig bacon och parmesansås

Om jag inte får tag på färsk torsk brukar jag tina torskblock och försiktigt plocka isär filéerna, som gömmer sig inuti, (oftast 3 st). Här jag har smörstekt filéerna och serverat fisken med bacon och en parmesansås. Såsen har jag bloggat om tidigare, HÄR.

2

Servera med kokt potatis och/eller grönsaker. Så GOTT!

Portioner: 4 st

Det här behöver du

2 st upptinade torskblock

Salt/peppar

Äkta smör, att steka i

bacon, 2 paket

Parmesansås

2 dl grovriven parmesan

2 dl grädde, 40 %-ig

salt & peppar efter smak

Gör så här

Stek baconen och låt rinna av på ett papper.

Parmesansås: Blanda riven parmesanost och grädde i en kastrull. Låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda en liten stund. Smaka av med salt och peppar.

Torsk: Tina torskblocken och pilla isär så du får några filéer. Salta, peppra och stek filéerna i en rejäl klick smör i ett par minuter, (2-3 min) på varje sida.

1

Stekt torsk med bacon och parmesansås

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Smörstekt torsk med knaprig bacon och parmesansås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *