Ugnsstekt parmesankyckling med karamelliserad lök

Vi fortsätter väl på temat parmesanost! Hittade ett recept på parmesankyckling hos Två små kök.

Fr o m nästa vecka har jag ”hoppat på” en matkasse. Om ni kommer ihåg så har jag tidigare provat Citygross matkasse. Den här gången föll valet på ICA:s matkasse ’Inspiration’, 3 middagar i veckan för 4 personer. Det känns lite lagom, då finns det fortfarande utrymme för egna maträtter. Ska bli spännande och se om man får någon ”inspiration”, som sagt!

5

Ugn: 200 grader i cirka 30 minuter

Parmesankyckling

1 kg kycklingfiléer

2 gula lökar

1 vitlök solo

Svartpeppar

Örtsalt

150-200 g parmesanost

3 dl grädde

Brunt farinsocker

Gör så här

Skiva och bryn löken i en rejäl klick smör, pudra över farinsocker. Ställ åt sidan. Dela varje kycklingfilé i två delar, på längden. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Skiva vitlök och lägg ovanpå kycklingen. Krydda med peppar och örtsalt. Riv parmesanost och strö den över. Häll över grädde. Toppa med brynt lök. Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter, eller tills kycklingen är färdig.

Servera med kokt ris och någon grönsak.

PicMonkey Collage

7

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Ugnsstekt parmesankyckling med karamelliserad lök

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *