Mozzarellabiffar i gräddsås

Helluuuu!

Sommaren puttrar på för fullt! Mitt inne i högsommarvärme, *tummen upp*. Det är GREAT, visst?!

Köttfärsbiffar med mozzarella, soltorkade tomater och mycket basilika. Till det serveras en god gräddig sås tillsammans med grönsaker och potatis.

bild (10)

Portioner: 4-6 port (8-10 biffar)

biffar

800 g blandfärs

1 påse mozzarella i bit

0,5 kruka färsk basilika

1 st burk soltorkade tomater

1,5 dl vispgrädde

1 ägg

salt, peppar och ev. lite örtkrydda

smör att steka i

sås

steksky

3 dl grädde

100-200 g philadelphiaost

1 st köttbuljongtärning

några stänk kinesisk soja

salt och peppar

ev lite vatten att späda såsen med

Gör så här

Hacka basilika, soltorkade tomater och mozzarella. Blanda alla ingredienser till biffarna (köttfärs, mozzarella, basilika, soltorkade tomater, grädde, ägg och kryddorna). Forma till biffar och stek i rikligt med smör på båda sidor. Lägg biffarna åt sidan, behåll stekflottet i pannan och rör ihop ingredienserna till gräddsåsen i stekpannan. Lägg sedan tillbaka biffarna och låt småputtra några minuter. Servera med grönsaker, sallad och potatis.

bild (11)

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *