Pulled chicken går snabbare att tillaga än pulled pork. Jag tycker båda är goda, men kycklingen vinner, om jag måste välja
Tillbehören är inte att förakta. De hjälper till att lyfta rätten till skyarna. Till kycklingen serverade jag bl a coleslaw, recept HÄR.
Ugn: 150 grader i cirka 2 – 2,5 timma
Det här behöver du
1 påse kycklingfiléer, á 1 kg cirka
3 dl barbequesås med rökig smak, (jag använde Santa Maria american BBQsauce, hickory
1 – 1,5 dl vatten (eller hönsbuljong)
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk chipotle chili pepper, (Santa Maria) eller någon annan chilipulver
1 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar
1 lime
Gör så här
Dela tinade kycklingfiléer på hälften. Skala och klyfta den gula löken. Dela vitlöksklyftorna på mitten. Bryn kycklingfiléerna och löken några minuter i smör, pudra över kryddorna. Kläm limesaft över. Lägg över i en stekgryta som har lock och som tål ugnsvärme. Blanda BBQ-såsen med vattnet och häll över i grytan och sätt på ett lock. Ställ in grytan i mitten av ugnen i cirka 2 – 2,5 timma. Kontrollera kycklingköttet, så det är färdigt. Köttet ska lätt kunna dras isär med hjälp av två gafflar. Dra isär köttet och blanda ihop det med såsen som är i grytan. OM man av någon anledning tycker att såsen är vattnig efter tiden i ugnen, går det bra att hälla över den i en kastrull och reducera såsen något och hälla tillbaka över köttet. Oftast dunstar vattnet, så någon reducering inte behövs. Servera med ex-vis hamburger- eller tortillabröd tillsammans med rödlök, sallad, cocktailtomat, coleslaw och gräddfil eller en klick creme fraiche. Så gott!!!