Krackelerade chokladkakor!

När löven börjar falla får jag inspiration… Här kommer ett recept på chocolate marshmallow cookies! För länkkärlek, se i mitten av inlägget. Chokladigt, sockrigt, goda, seeega och alldeles underbara kakor!

Härliga fredag! Fast jag tycker i och för sig att alla fredagar är härliga, inte bara denna. Man vaknar liksom på morgonen med den där speciella ”fredagskänslan” och den sitter i hela dagen. Fast egentligen är det ganska konstigt, för jag brukar ändå somna i TV-soffan efter kvällsmaten med tillhörande vin. Låter som om jag druckit ur en flaska själv, men faktum är att just fredagar tål jag iiiiiingenting. Tur är väl det, för då räcker flaskan till nästa fredag oxå, HA!

Nåväl, med eller utan zzzzömningt vin önskar jag er allesammans en finemang fortsatt fab fredagskväll!

Tror jag tar en kaka till…..

Antal: cirka 30 st

Ugn: 200 grader i mellan 6-8 minuter

Det här behöver du

115 g rumstempererat smör

1 dl farinsocker, ljus- eller mörk är en smaksak

2 dl strösocker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

1,5 dl kakao

5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk salt

60 st minimarshmallows, (el klipp stora i 3 bitar)

0,5-1 dl strösocker att rulla kakorna i

Gör så här

Plocka ut 60 st minimarshmallows och lägg dem i frysen. Under tiden gör du kakdegen. Elvispa ihop rumstempererat smör med farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt äggen och vispa till en smet.

Blanda samman de torra ingredienserna i en annan bunke, (kakao, vetemjöl, bikarbonat och salt). Sikta ner blandningen i ägg- och smörblandningen. Rör ihop/knåda ihop till en deg. Degen ska vara ganska fast.

Rulla bollar som är knappt 5-kronastora. Tryck därefter ett hål i varje boll. Tag ut marshmallowsen ur frysen och fördela ut 2 st minimarshmallows i varje. Nyp ihop och rulla till en slät boll. Rulla sedan bollarna i strösocker och lägg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Tryck till varje boll lite försiktigt. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i mellan 6-8 minuter beroende på ugn. Kakorna ska spricka/krackelera. I en del kakor kommer man att kunna skönja vit marshmallows och i en del kakor kommer marshmallowsen ”integrerats” i kakan. Men alla är lika goda för det. Mina kakor var inne i ungefär 6 minuter. Låt svalna på bakplåtspappret. Glöm för all del inte att provsmaka en ljummen kaka…. Mmmmmm!!!!

Länkkärlek går den här gången till bloggen Bli min jäst och Bambi!

Sikta ner mjölblandningen för att minimera klumpar!

After a big bite!

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *