Chockladfontän

I somras blev vi med chokladfontän! Inte för att det var någon nyhet hemma hos oss, men denna är, till skillnad från den förra, liten och behändig och det går åt lagom med choklad för att få den att flöda.

Finns att köpa hos Roliga Prylar

Denna lilla smutta chokladfontän kräver nånstans mellan 300-500 g choklad. Vi smälte 350 g och det var på snudd för lite, så nästa gång ökar vi på litegrann. En lagom mängd choklad i alla fall, till 4 personer, som doppade för glatta livet. Såååå himla gott!

Vi smälte först chokladen i ett vattenbad för att sedan hälla över chokladen i fontänen. För att få chokladen extra rinnig tillsattes cirka 1 msk vegetabilisk olja.

Chokladen jag använde hade jag köpt i IKEAS förbutik. Mycket prisvärd choklad för ändamålet, (5-10 kr kakan) och där fanns både mjölk-, vit- och mörk choklad som jag blandade. Andelen kakao bör vara minst 60%. Om kakaohalten är mindre än det är det nödvändigt att tillsätta lite vegetabilisk olja.

Ett tips är att smaksätta chokladen med ex-vis amaretto, kaffelikör, kaffepulver, kokosmjölk eller liknande. Använd inte choklad med ”bitar i”, ex-vis nötter. Dessa kan hindra fontänen från att fungera.

Doppa t e x druvor, äpplen, jordgubbar, bananer, glasskulor, bakverk eller nötter i chokladen. Testa det mesta! Vi doppade bitar av ananas, jordgubbar och banan. MUMS!

Den här ”apparaten” tänker jag inte låta stå i skåpet och damma igen …och vilken enkel dessert!

Till sist måste tilläggas att fontänen är väldigt enkel att rengöra efteråt och det är ju ett stort PLUS.

 

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Chockladfontän

  1. Erika

    Så härligt med en chokladfontän. Jag vet inte om jag skulle våga ha en!? Alldeles för gott liksom. Jag skulle bli som en bulle (är redan på väg efter en sommar med alldeles för mkt gott)! Men så kul att kunna ta fram till dessert. Ikeas choklad ska jag köpa i dag. Plus en bokhylla och ett bord. Suck, när man borde vara ute i solen. Jag hinner väl det också kanske. Kram!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *