Enkla minipizzor samt uppackning av chokladfontän

Dessa smidiga minipizzor var ett av mina två bidrag till kräftskivan som hölls med grannarna här på gatan. Varje familj tar med sig egna skaldjur och vad man vill dricka och bidrar också med något till buffébordet, som alla sedan är välkomna att smaka av. Ett välfungerande koncept och väldigt uppskattat, vad jag förstår 🙂 Det bjöds bl a på hembakat bröd, flera olika sorters matpajer, sallad, ostar av olika slag mm. Till kaffet avnjöts en finfin browniekaka.

Mitt bidrag nr två var ljummen brietårta.

Baka din egen pizzadeg eller gör det enkelt för dig och köp pizzamix och kavla ut till en platta. Stansa ut lagom stora cirklar och lägg cirklarna på en bakplåtspappersklädd plåt.

Jag toppade minipizzorna med följande, i nämnd ordning. (Hade inga konstiga ingredienser, utan att alla kan äta -både barn och vuxna): Tomatpuré, (gärna med någon smak), riven ost, strimlad skinka och en skiva tomat. Toppa med lite torkad oregano.

Jag gräddade mina minipizzor på 250 grader i cirka 10-15 minuter, (enligt pizzamixens anvisn. på förpackningen).

Jag använde hela påsen. Räckte till 2 fulla långpannor m minipizzor.

Chokladfontän från roligaprylar.se

Förra veckan packade vi upp en chokladfontän, som vi ännu inte har hunnit prova. Hoppas vi kan göra det snart! Ser fram emot att använda den och återkommer givetvis med resultatet. Nomnom! Den verkar ha precis lagom storlek, (vi har en större fontän sedan tidigare som det går åt väldigt mycket choklad till, för att få ett bra flöde och det kan kännas väldigt onödigt om man bara är några stycken). Denna verkar, som sagt, vara mycket smidigare och ha den perfekta storleken.

Chokladfontänen kommer från Roligaprylar.se

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *