Ljummen brietårta med frukt och nötter

Ljummen brietårta passar till så mycket! Man blir lika glad varje gång man ser den på bordet, tillsammans med annat smått och gott 🙂 Är man inte  många så räcker det förstås att ugnsbaka den minsta storleken, men det här receptet avser en brie på 1 kg.

Den här varianten med torkad frukt, nötter och honung brukar vara väldigt populär. Gjorde den senast för några helger sedan och ska göra den i helgen igen till kräftskivan, MUMS!

Ugn: 200°C i cirka 10 minuter

Det här behöver du

1 rund brieost, (cirka 1 kg)

1 påse torkad blandad frukt, (skär ev i mindre bitar)

0,5 näve blandade nötter, (brukar blanda från affärens Naturgodis)

1 dl flytande honung

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg brietårtan på en plåt med bakplåtspapper. Skär frukt och nötter i mindre bitar och blanda runt dem med honungen i en skål.

Fördela ut/toppa blandningen över osten och ugnsbaka i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Klar att servera!

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Ljummen brietårta med frukt och nötter

  1. Pingback: Enkla minipizzor samt uppackning av chokladfontän - matochbakverkstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *