Glömt att tina kycklingfiléer….

….IGEN! Det gör inget. Det glömmer jag för det mesta. Men det går bra ändå! Tag upp valfritt antal fryst kycklingfilé och placera ut dem på en ugnsplåt.

Smält lagom mängd smör i en kastrull och tillsätt lite olika kryddor, typ salt, piffi-allkrydda, kycklingkrydda eller nåt annat som passar bra till kyckling. Pensla på smör- och kryddblandningen på de frysta kycklingfiléerna. Smöret rinner inte av, för det stelnar när det penslas på kycklingen. Det tycker jag är asfiffigt, (fast det inte är ett dugg konstigt, HA)!

Stek i ugn på 175 grader i cirka 70-90 minuter, beroende på filéernas storlek. Kontrollera att kycklingsaften är genomskinlig och inte rosa. Spara spadet (så mycket mängd som det blir från kycklingen) och använd det till en finfin sås, se recept nedan.

Servera med ex-vis klyftpotatis, ris, kokt potatis el nåt!

Gräddsås med örter

50 g smält smör

3-4 msk vetemjöl

2,5 dl grädde

kycklingspad, (vispa eventuellt ur plåten med lite vatten för att få loss smakerna)

japansk (ljus) soya, (några matskedar)

hackade örter, (jag brukar använda Findus frysta)

salt

peppar

(ovan såsingredienser räcker och blir över, men tillsätt annars en klick creme fraiche, en klick gelé, kycklingfond o s v)

Pensla smör- och kryddor på de frysta filéerna.

Smöret stelnar på den frysta kycklingen och hålls på plats

Frysta kycklingfiléer som gått klara i ugnen.

God såskrydda. Finns alltid i min frys.

Liknande recept finns HÄR

Print Friendly, PDF & Email

10 tankar kring ”Glömt att tina kycklingfiléer….

  1. Erika

    Jag glömmer också ofta att ta fram det vi ska äta på kvällen. Särskilt nu på sommaren då hjärnan har gått i sparläge. Bra recept att ta till när man inte orkar passa upptiningen i micron. De blir ju alltid lite kokta i kanterna, filéerna, hur man än gör…

    Ha en fin dag! Kram!

    Svara
  2. jane

    jättefiffigt recept,ska göra idag, har aldrig kommit på det här med smör o kryddor på fryst kyckling,tack

    Svara
  3. Edvard Magnin

    Det heter ”Glömt ATT tina kycklingfiléer”. Trist se svenskan misshandlas. Hoppas det gick bättre med kycklingen.

    Svara
    1. Rasmus

      Tråkigt ATT en självutnämnd expert inom svenska språket har bristande lingvistik för att kunna lägga en trevligare kommentar.
      Stavade du ditt namn fel eller heter du verkligen Magnin? Lycka till med vänskap o dylikt, Edward.

      Receptet lät trevligt. Det ska testas ikväll💪

      Svara
    2. Eva Olsson

      Det heter ”Trist ATT se svenskan misshandlas”. Fortsatt så heter det även ”Hoppas ATT det gick bättre med kycklingen”. Om rätt ska vara rätt, vilket du själv uttryckte som viktigt 😉

      Svara
  4. Linda

    Detta provade jag igår fast med tacokrydda. Barnen (kräsna när det gäller kyckling) älskade det. Tack för tips!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *