Tårtbotten

S O M M A R!!!

Hur härligt är inte det på en skala?!? Hemma hos oss har vi även ett ”födelsedagsbarn” mitt i juli månad. Då vankas det jordgubbstårta 🙂 Receptet på tårtbotten har legat i min receptsamling i många år och jag blir lika nöjd varenda gång jag gör den. Fyllningen brukar variera mellan mosad banan, jordgubbsylt och vaniljkräm.

Tårtbotten

6 ägg

3 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl potatismjöl

3 tsk bakpulver

Gör så här

Vispa ägg och socker tjockt och pösigt med elvisp, (jag vispar nära 5 minuter).

Blanda samman de torra ingredienserna och sikta ner dem i ägg- och sockersmeten. Blanda om väl, försiktigt.

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en rund form, cirka 28 cm i diameter. Jag brukar INTE smöra kanterna, kakan klättrar så fint ändå och halkar inte ned när man tagit ut den.

Häll smeten i formen och grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen på 175 grader i åtminstone 45 minuter.

Tag ut kakan och låt den stå kvar i formen några minuter. Stjälp upp den på ett galler och låt den kallna helt. Dela den två gånger = 3 bottnar.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *