Snälleröds ekologiska snapsar

Snälleröds Ångbränneri är ett familjeägt företag som producerar snaps och glögg på gården utanför Ljungbyhed i Skåne. All produktion sker helt ekologiskt – från kryddning till bränning och buteljering. Eric Berntson är Snälleröds grundare och arbetar för att snapsen ska ha en naturlig plats inom den svenska matkulturen.
 
”Vi värnar om traditionen men vill samtidigt att snapsen ska kunna avnjutas spontant till olika typer av mat. Man kan servera snapsen på nya sätt och vid fler tillfällen. Man kan självklart även servera som traditionen bjuder, men man kan experimentera och hitta nya vägar även med snapsen.” säger Eric Berntson.

Snälleröds ekologiska snapsar.

Servera snapsen direkt i miniatyrflaskor i en hink fylld med krossad is och låt gästen välja smak efter behag.

Servera snaps till en sillmacka!

Servera t e x Bokhållarens Akvavit till en förrätt med ex-vis kött eller lufttorkad skinka.

Brännmästarens Akvavit passar till skaldjurssnapas.

Till ägg och sill rekommenderas en lättare snaps, Jungfruns Brännvin eller Bokhållarens Akvavit.

Till fransk potatissallad rekommenderas Herr Berntsons Besk. En bitter snaps med rund avslutning av akaciahonung.

____

Snälleröds Ekologiska Snapsar 5 X 5 cl smakbeskrivningar:

Mäskdrängens Akvavit
En klar och ren akvavit. Mäskdrängens Akvavit har en tydlig kummin och fänkålsdoft samt inslag av citrus och lakrits. Smaken ger en äkta akvavitkänsla, precis så som akvavit smakade förr i tiden.

Herr Berntsons Besk
Ett malörtsbrännvin med mjuk och elegant malörtsbeska och en trevlig avrundande sötma. Snälleröds använder Malört från skånska Norrviddinge. Har du avvisat Besken tidigare bör du ge Herr Berntson en andra chans då denna står för framtidens moderna besk.

Bokhållarens Akvavit
Fyllig, modern och torr akvavit som den gamle bokhållaren föredrar. Läckert ljusgrön i färgen med anis, kummin och fänkål i botten samt friska apelsintoner. En aromatisk akvavit som aperitif eller digestiv (före respektive efter maten) ligger också i tiden.

Jungfruns Brännvin
Ett varmt och örtigt brännvin, med tydlig citruston. Ofta en favorit bland mindre bevandrade snapsdrickare. Jungfrun är kryddad med klassiska akvavitkryddor med tillägg av koriander och citron. Allt är väl avrundat och kryddorna pekoreras under en längre tid.

Brännmästarens Akvavit
En ljuvlig snaps som Brännmästaren själv älskar. Traditionen i smaken är tydlig. Kryddorna består av anis och fänkål med en bas av kummin. Brännmästarens Akvavit är välbalanserad och lagrad och avnjutes med fördel till silltallriken.  

Systembolaget

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Snälleröds ekologiska snapsar

 1. Erika

  Brännmästarens låter som om den skulle passa mig bra. Jag gillar ju lite lakritstoner som anis. Nu drack vi ingen snaps denna midsommaren men det kommer ju fler. Tack för tipset och ha en skön fortsatt helg! Kram!

  Svara
  1. matochbakverkstan Inläggsförfattare

   Snapsarna var verkligen goda, inte så där hiskeligt starka som snaps har en förmåga att vara. Passade mig perfekt, (jag smuttade på de flesta). Kram tebax!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *