Heta räkor

Lyxar till denna fredag med heta räkor, i väntan på grill, lite senare.

Jag säger bara, sååååå in i norden gott! Är man galen i vitlök, som moi, så är heta räkor oxå perfa! En blixtsnabb förrätt, eller ensamrätt tillsammans med en bit bröd, för all del, om man inte är jättehungrig.

Det här behöver du

färska räkor, skalade

0,5 vitlök solo, (eller 2-3 vitlöksklyftor) tunt skivade

0,5 msk chiliflakes, (min kommer från Santa Maria)

en knippe färsk persilja

nymalen svartpeppar

en nypa flingsalt

en rejäl klick smör

Gör så här

Hetta upp smöret i stekpanna och bryn vitlöken nån minut, sänk värmen. Tillsätt de skalade räkorna och rör om. Rör snabbt ner chiliflakes, flingsalt, peppar och persilja. Servera genast, (eventuellt med en bit bröd).

Så där ja! Nu är magen nöjd, för stunden i alla fall 😀 Senare ska här grillas rejäla skivor med rostbiff, som för tillfället ligger i marinad. Marinad i all ära, vi får väl se hur det blir. Tycker oftast det är godast att steka/grilla kött med bara salt och peppar och en god sås till. Till köttet ska jag fritera sötpotatis. Det ska bli spännande. Har aldrig friterat just sötpotatis. Får se om den håller ihop …kanske rentav blir ett inlägg framöver. Önskar er alla en FAB friday!

Print Friendly, PDF & Email

2 tankar kring ”Heta räkor

  1. Erika

    Vitlök är alltid lika gott. Jag har proppat i mig sista dagarna men min förkylning vill inte ge sig. Hoppas att din helg är. Ätter än min (atjoo)! Kram!

    Svara
  2. Erika

    Försökte kommentera men nåt gick snett. Nåväl, vitlök är alltid gott. Hoppades på att det skulle bita på min förkylning, men icke. Ha en fin helg! Kram!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *