Banankaka med nutella och choklad

Hemma efter härliga dagar i London! Väl hemma upptäcker jag ett par ledsna bananer, som nu istället fått mina läppar att le. En banankaka med nutella och choklad, (jag brukar använda hackad mörk choklad men i brist på det idag, hackade jag i mini peanut butter cups).

Ugn: 175 grader i cirka 40-45 minuter

Ingredienser

2 ägg

1,5 dl rörsocker (eller vanligt strösocker)

2,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

100 g smält smör

0,5 dl mjölk

2 mogna bananer

50 g hackad mörk choklad

7-8 klickar nutella (cirka 0,5 dl)

Gör så här

Smält smöret och rör i mjölken, ställ åt sidan. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen och rör försiktigt ihop till en smet. Tillsätt smör/mjölkblandningen och rör till en jämn smet. Blanda i mosad banan. Tillsätt till sist hackad mörk choklad och klicka i nutella. Rör några varv, inte mer.

Smöra och bröa en springform, cirka 20-24 cm i diameter. (Jag bröade med kokos). Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 40-45 minuter. Känn med en sticka. Låt svalna något innan servering.

Kall mjölk till kakan är, för mig, ett måste!

…lite Londonshopping -”doftagott” och en härlig satinpyjamas.

I London stötte jag på en annan bloggare, nämligen Kissie 🙂 Bjuder på en pic tagna på oss!

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *