Yoghurt- och honungsglass

Glasstider! Provade ett recept i helgen på yoghurt- och honungsglass. Om jag ska vara ärlig så är jag vääääldigt kräsen när det gäller glass, konsistens, smak o s v. Det är väldigt sällan som jag äter glass över huvudtaget och när jag äter glass köper jag gärna Mövenpick eller Ben & Jerry. Äkta gräddglass som kan åka in och ut ur frysen många gånger utan att bilda iskristaller på toppen eller i locket!

Yoghurt- och honungsglassen kändes fräsch och blev riktigt god, med vuxen smak och jag kommer göra den flera gånger. Vill man äta ”glass i stora lass” blir den angingens för mäktig. En liten bägare, naggande god, är mitt tips!

Receptet kommer från min kompis, ”Ägget” 🙂

Glassbägarna med tillhörande ”träskedar” har jag införskaffat hos Lagerhaus.

Antal bägare: 4 st

Det här behöver du

2 äggulor

0,5 dl flytande honung

2 dl matlagningsyoghurt

2 dl vispgrädde

Gör så här

Rör ihop äggulor, honung och yoghurt. Vispa grädden hårt och rör ner den i äggsmeten. Fördela ut smeten i fyra formar, plasta in och frys i minst 6 timmar. Servera med bär eller frukt.

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Yoghurt- och honungsglass

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *