Ugnsrostad småpotatis med honung och rosévin

Har fått äran att testa en box rosévin som heter René Barbier Rosado, nr 2751 på Systembolaget. Ett bärigt, spanskt vin som passar i sommarkvällen. Mycket somrigt och friskt i smaken. Roséboxen är en fröjd för sig, designad av Camilla Thulin. En färgsprakande förpackning som är fin att ha på bordet, på samma sätt som vinet är en njutning för gommen.

René Barbier Rosado är ett torrt, fruktigt och aromatiskt rosévin med toner av röda bär, kryddor och örter.
Det är ett utmärkt sällskapsvin och matvin som främst passar till grillat, tapas, kyckling- och fiskrätter.
René Barbier Rosé är en blandning av de spanska druvorna 60% Tempranillo, 20% Garnacha och 20% Cariñena.

Till det goda rosévinet serverade jag ett par fina bitar grillade karrékotletter och ugnsrostad småpotatis. Behåll skalet på vid tillagningen. Det färdiggrillade köttet toppade jag med Hunt´s BBQ-sås Honey.

Ugn: 200 grader i cirka 40-45 minuter

Det här behöver du

1 påse delikatesspotatis, (c:a 900 gr)

2 msk mörk balsamvinäger

1 msk olivolja

1 msk flytande honung

1 st pressad vitlöksklyfta

0,5 msk flingsalt

svartpeppar

Till servering:

0,5 dl finhackad gräslök

0,5 dl finhackad rödlök

en nypa flingsalt

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda balsamvinäger, olivolja, honung, pressad vitlök, flingsalt och svartpeppar till en marinad. Lägg småpotatisen, med skalet på, i en ugnsfast form. Häll över marinaden och blanda väl med potatisen. Rosta potatisen i mitten av ugnen i cirka 40-45 minuter, (rör om någon/några gånger under tiden så de blir jämnrostade). Lägg upp potatisen i en skål och toppa med flingsalt, gräslök och rödlök innan servering.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *