Glasstider! Provade ett recept i helgen på yoghurt- och honungsglass. Om jag ska vara ärlig så är jag vääääldigt kräsen när det gäller glass, konsistens, smak o s v. Det är väldigt sällan som jag äter glass över huvudtaget och när jag äter glass köper jag gärna Mövenpick eller Ben & Jerry. Äkta gräddglass som kan åka in och ut ur frysen många gånger utan att bilda iskristaller på toppen eller i locket!
Yoghurt- och honungsglassen kändes fräsch och blev riktigt god, med vuxen smak och jag kommer göra den flera gånger. Vill man äta ”glass i stora lass” blir den angingens för mäktig. En liten bägare, naggande god, är mitt tips!
Receptet kommer från min kompis, ”Ägget”
Glassbägarna med tillhörande ”träskedar” har jag införskaffat hos Lagerhaus.
Antal bägare: 4 st
Det här behöver du
2 äggulor
0,5 dl flytande honung
2 dl matlagningsyoghurt
2 dl vispgrädde
Gör så här
Rör ihop äggulor, honung och yoghurt. Vispa grädden hårt och rör ner den i äggsmeten. Fördela ut smeten i fyra formar, plasta in och frys i minst 6 timmar. Servera med bär eller frukt.
Jag som älskar glass kul med en annan variant sparar receptet:)