Scones med lemon curd och vallmo

Jag brukar ibland ”snöa in mig” på scones. Till helgerna vill jag ofta prova nya varianter, fast jag redan har DET receptet. Det här receptet hittade jag hos Allt om mat och även om jag tyckte sconesdegen var i kletigaste laget att hantera, så blev de fina. Ursprungsreceptet avser 8 st, men när jag gjort degen bestämde jag mig för att klicka ut 6 st scones. Blev DET bra? Nja, de blev förstås större, när de var klara, än vad jag tänkt mig. Nästa gång följer jag receptet och klickar ut 8 st, som jag hoppas blir knubbigare. Smaken då? Vill man börja dagen med en sockerkick is this the one! Annorlunda, verkligen..!

”Liknande scones serveras på News Bar & Café vid 5:e avenyn på Manhattan och har fått inspirera till dessa krämiga scones med lite krispighet från vallmofröna. Mängden mjölk är mindre än i övriga scones.”/Allt om mat

Någon mer som tycker att texten är liten att läsa i bloggen? Jag håller på att försöka lösa det…

Scones

Antal: 8 st

Ugn: 225 grader

Ingredienser

5 dl vetemjöl, (300 g)

2 tsk bakpulver

1 dl strösocker

2 msk vallmofrön, blå

75 g smör kylskåpskallt

1,5 dl mjölk

1 dl lemon curd

2-3 droppar gul karamellfärg

Att doppa i: strösocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och vallmofrö i en bunke.

2. Skär smöret i tärningar. Finfördela smöret i mjölblandningen med fingrarna eller en gaffel. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop till en smulig deg. Rör ut lemon curd med karamellfärg till en slät kräm. Vänd försiktigt ner lemon curd i den smuliga degen.

3. Häll upp 1/2 dl strösocker på en tallrik. Med 2 skedar tar du ut ditt antal scones i klickar som efter hand doppas i strösocker. Lägg vartefter på bakpappersklädd plåt.

4. Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter eller tills de fått fin färg.

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Scones med lemon curd och vallmo

  1. UllanBullan testar i köket

    Jag har ätit dom hos en vän en gång. Fantastiskt goda. Men när jag följde receptet från Allt om Mat så flöt dom ut till en kladdig sörja på plåten. Vet inte vad jag gjorde för fel. För jag testade två gånger 🙁

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *