Rabarberpaj med knäckigt kolatäcke

Tack snälla Marie S-C för de finfina rabarberna! Med dessa i min ägo förgylls därför denna kväll med en rabarberpaj med härligt knäckigt kolatäcke. Under täcket har jag gömt hackad vit choklad. Ja, betyget här hemma lyder, ”asgott” och det tolkar jag som godkänt.

Ugn: 150 grader i cirka 40-50 minuter

Det här behöver du

5 st rabarberstjälkar, (cirka 500 g rabarber)

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 dl havregryn

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

en knivsudd salt

125 g smör

0,5 dl grädde

0,5 dl ljus sirap

100 g hackad vit choklad

Till servering: Glass, grädde el vaniljvisp/sås

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädde och sirap, rör om. Blanda samman med de torra ingredienserna.

Ansa och skär rabarberna i bitar. Fördela dem i en pajform. Hacka chokladen och strössla den över rabarberna. Toppa med smeten.

Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter. Låt svalna en aning innan servering -då blir den extra knäckig!

Servera med vispad vaniljsås, grädde eller vaniljglass.

Print Friendly, PDF & Email

En tanke kring ”Rabarberpaj med knäckigt kolatäcke

  1. Erika

    Jag skrev just en kommentar hos en annan bloggare om att jag inte gärna äter paj, men den här skulle nog få även mig att smaka. Jag sparar receptet till min pajälskande familj. Kram!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *