Chokladcupcakes med whipped cream cheese frosting

Häromdagen gjorde jag peanut butter cupcakes. Smaken på dem var det inget fel på, men jisses vad de smulade! Jag, som inte är någon expert på området, misstänker att det var jordnötssmöret som var lite väl tilltaget i receptet och att det var smöret som gjorde dem torra. Hur som helst, med en massa frosting till övers i kylen, (whipped cream cheese frosting) svängde jag idag ihop chokladcupcakes istället och använde samma frosting till dem. Den frostingen är verkligen kanon. Mycket smarrig -det kan jag lova. Nog tjatat om det!

Jag gjorde mina chokladcupcakes ”snygga” med presentsnöre -de som känner mig vet att jag inte gillar att dekorera bakverk! Men, de blev faktiskt lite snyggelisnygga, *fniss*. Toppade gjorde jag med mini-Oreo-cookies och mini marshmallows.

Chokladcupcakes

Antal: 12 st

Ugn: 175 grader i c:a 17-20 minuter

Ingredienser

1,75 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

4 msk kakao

2 dl strösocker

50 gram rumstempererat smör

1 dl mjölk

1 stort ägg

Whipped cream cheese frosting -MUMS!

3 dl grädde

1 nypa bakpulver

300 g cream cheese (ex-vis Philadelphiaost)

1 tsk vaniljsocker

knappt 3  dl florsocker

Chokladcupcakes

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Tillsätt rumstempererat smör och rör om så att det liksom blir lite smuligt.

Rör i mjölken och blanda tills smeten är klumpfri.

Tillsätt ägget och blanda tills smeten är slät och fin.

Fördela smeten i 12 st muffinsformar.

Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 17-20 minuter, (känn med en sticka).

Ställ cupcakesen på ett galler för att svalna. Dekorera.

Frosting

Vispa grädde och bakpulver hårt i en skål. Bakpulvret gör så att man kan vispa grädden hårt utan att det blir smör av den. Blanda cream cheese, vaniljsocker och florsocker i en annan skål. Blanda sedan ihop innehållet i de båda skålarna och vispa på låg effekt tills allt är blandat och fluffigt. Lägg smeten i en spritspåse och börja dekorera!

Om frostigen är för lös kan den ligga och stelna till sig en stund i kylskåpet innan dekorering. Överbliven frosting går utmärkt att frysa. Tina långsamt i kylskåp och vispa sedan upp den igen med elvisp.

”Bara för att vara snäll mot de torra peanut butter cupcakesen, kommer nedan en bild på dem”. Toppade med mini peanut buttercups. Frostingen är nygjord på dessa. (På chokladcupcakesen har samma frosting legat i kylen i ett par dagar).

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *