Pasta med kyckling- och ädelostsås

En pastasås som är storfavorit här hemma.

Det är viktigt att man blandar samman den kokta pastan med pastasåsen, och rör om ordentligt, innan servering. Red INTE pastasåsen för den reder sig självt i och med att den blandas med pastan. Pastan reder såsen!


Portioner: 4 st

Det här behövs

4 kycklingfiléer

5 dl matlagningsgrädde

1 hönsbuljongtärning

100-140 g ädelost, t e x Kvibille Gräddädel

1-1,5 msk Findus örtkryddor Provencale, se bild

pasta tagliolini eller bucatini

rostade solrosfrön

svartpeppar

smör till stekning

salt, till servering

Gör så här

Skär kycklingfiléerna i tärningar och fräs dem gyllene i smör.

Häll på matlagningsgrädde.

Smula ner hönsbuljongtärningen och ädelosten.

Tillsätt de gröna örterna.

Smaka av med svartpeppar. Red INTE såsen!

Vänd ner den kokta avrunna pastan, (tagliolinin eller bucatini) i pastasåsen och toppa med rostade solrosfrön.

Dra ett varv med saltkvarnen.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *