Teriyakibiff

 En god och enkel vardagsrätt, som brukar göras här hemma.

4 port

400 g strimlat nötkött, t ex innanlår

1 gul lök

2 morötter

250 g färsk broccoli

1 msk smör

1/2 tsk salt

ca 3/4 dl teriyakisås

2 msk soja, gärna söt

ca 1 tsk sambal oelek

2 1/2 dl mellangrädde

Gör så här

Skala och skiva lök och morötter. Dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna. Bryn köttet, lite i taget, i smör i en stor stekpanna. Salta. Ta upp köttet och fräs grönsakerna. Lägg tillbaka köttet och häll på teriyakisås, soja, sambal oelek och grädde. Låt allt koka några minuter. Servera med ris.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *