Kola- och valnötskladdkaka

En kladdkaka är alltid bäst dagen efter. Alltså, jag menar dagen efter man bakat den! Det är två skilda smakupplevelse om man äter den direkt eller låter den stå till sig. Den här blir i alla fall så där häääärligt seg och god. Dagen efter.

Ugn: 175 grader i cirka 15 – 20 min

Det här behöver du

100 g smält smör

2,5 dl socker

2 st ägg

1,5 dl vetemjöl

3 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

Kolasås

1,5 dl vispgrädde, 40 %-ig

0,5 dl socker

0,5 dl ljus sirap

150 g valnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en stor kastrull och tag åt sidan. Rör ner socker och ägg i smöret och blanda noga. Rör ner övriga ingredienser, rör noga. Häll smeten i en smord och bröad form, (bröa med kakao). Ställ in i mitten av ugnen i cirka 15-20 min, (min var inne 15 min). Låt svalna lite innan du toppar med valnötter och kolasås.

Kolasås: Koka samman alla ingredienser till kolasåsen i cirka 10 minuter. Rör om ofta.

Grovhacka valnötterna och fördela över kladdkakan. Häll kolasåsen över valnötterna.

Servera, dagen efter om du kan 😉 med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Print Friendly, PDF & Email

3 tankar kring ”Kola- och valnötskladdkaka

  1. Erika

    Hej! Vilken härlig blogg du har och vilka recept! Jag hittade dig efter tips av Matsafari, AnnSofie. Nu ska jag kika runt hos dig lite. Ha en fin dag!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *