Gratinerad lax med kräftsås

Fisk fick det bli till kvällsmat, denna söndag. Valet brukar oftast hamna på lax. Fyra portionsbitar lax och rejält med sås. Servera laxen med kokt eller pressad potatis.

Lite senare ikväll huggs här in på en kladdkaka med kolasås. Ska bara åka och handla GRÄDDE först, wrooom!!!

Ugn: 200 grader i cirka 30-40 minuter

Ingredienser

4-6 portionsbitar lax

Kavli kräftost, 200 g

1 burk kräftstjärtar

2,5 dl grädde

1,5 msk hummerfond, eller skaldjusfond

salt

1 krm peppar

1 krm cayennepeppar

1-2 dl riven västerbottensost

färsk dill

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra. Häll av kräftstjärtarna och fördela ut dem över laxen. Koka upp såsen, d v s en blandning av kräftost, grädde, fond och cayennepeppar. Häll såsen över laxen och toppa med riven västerbottensost. In i ugnen i cirka 30-40 min. Servera med potatis, kokt/pressad.

Receptidé: 56kilo

 

Recept kommer i veckan.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *