Kryddiga biffar med senapsslaw och rostad potatis

Den här vardagsrätten behöver lite extra beröm för att man ska förstå hur god den är. Fänkålsfrön, (som jag normalt sett inte gillar), blir kanongott i biffarna! En favorit i kategorin ’Matkasse’.

Receptet saknar sås, men går ju förstås att vispa ur stekpannan om man vill ha det.

Rostad potatis

1 kg potatis

2 msk olivolja

0,5 tsk flingsalt

2 krm svartpeppar

senapsfrön, (se tips nedan)

Biffar

4 msk ströbröd

1 dl vatten

2 krm fänkålsfrön

Ca 600 g blandfärs

1 ägg

1 tsk sambal oelek

1 tsk paprikapulver

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

smör att steka i

Senapsslaw

200 g vitkål (skållad)

0,5 dl senap

0,5 dl äppelcidervinäger

2 msk honung

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 tsk senapsfrö

1 dl crème fraiche

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Tvätta av potatisen och skär den sen i klyftor. Lägg den i en ugnsfast form, ringla över olja och krydda med salt och peppar.

Blanda ströbröd och vatten i en skål. Låt det stå och svälla medan du mortlar fänkålen.

Rör ner fänkålen i ströbrödet tillsammans med blandfärs, ägg, sambal oelek, paprikapulver, salt och svartpeppar. Blanda noga.

Forma 12 platta biffar och stek dem sen i smör el olja i ett par minuter per sida tills de är klara.

Medan biffarna steker gör du senapsslaw.

Koka upp vatten i en kastrull. Strimla kålen och doppa den i det kokande vattnet. Lägg den i en skål.

Blanda samman senap, vinäger, honung, salt, peppar senapsfrö och crème fraiche. Häll det över kålen och rör runt.

Servera.

Tips: Det är gott att ha senapsfrö även på potatisen som du rostar i ugnen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *